Skip to main content

GebruikersCultuurhuus

Onderstaande verenigingen, stichtingen maken gebruik

van de faciliteiten van het Cultuurhuus Braakhekke.

( klik op de naam om doorgelinked te worden naar eigen site)

Koersbal Bathmen

Wat is koersbal?Koersbal kan individueel of in teamverband gespeeld worden.
De bedoeling van het spel is om een bal, vanuit een afspeelvak, over de mat zo dicht mogelijk bij de “jack” te rollen. De jack is een kleine witte bal die vooraf op de mat is geplaatst. Voor elke bal die dichter bij de jack ligt dan de beste bal van de tegenstander krijgt men een punt. De speler of het team met de meeste punten wint.
De moeilijkheidsfactor ligt daarin, dat het zwaartepunt van de speelbal uit het midden ligt waardoor de bal altijd een kromme baan beschrijft.Koersbal Bathmen bestaat uit 6 clubs die elk 1 keer per week spelen. En wel op dinsdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur en op maandagmiddag tot en met vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur, in de Loozaal van het cultuurhuus “Braakhekke”. Belangstelling? Loop gerust even naar binnen op een middag of de morgen.

Verdere inlichtingen en opgave bij:
Marga Brouwer: marga1953@ziggo.nl

Muziekvereniging Orpheus

 

Muziekvereniging Orpheus uit Bathmen is opgericht in 1930 als fanfareorkest en drumband. Al zo’n 80 jaar is de vereniging actief bij de verschillende dorpsactiviteiten, waarbij zij een muzikale kleur geeft aan diverse feestelijkheden.
Een heel ander gezicht laat Orpheus zien tijdens haar concert-optredens. Hierin probeert Orpheus steeds vernieuwende elementen toe te voegen, zodat zowel het speelplezier als het kijk- en luisterplezier groot is. Samenwerking met zang (zowel solo in klassiek of pop, als met een koor), dans of rockband wordt regelmatig gekozen. Orpheus speelt op het niveau van de 2e divisie KNFM.Veel aandacht is er voor het opleiden van leerlingen en het al vroegtijdig laten samenspelen in een opstaporkest en een leerlingenorkest.Het fanfareorkest vormt de basis van de vereniging met een stabiel ledenaantal van circa 45 personen, jong en oud.
Het orkest speelt in de 2e divisie van de KNFM en brengt een gevarieerd programma van speciaal voor fanfare geschreven stukken, naast bewerkingen van zowel klassieke als lichte muziek. Regelmatig wordt gekozen voor samenwerking met verrassende combinaties in zang, dans of instrumentariumkeuze.

Orpheus repeteert op dinsdagavond.

 

Bathmense Beeldende Kunst Kring

Doelstelling
De BBKK is in 1987 opgericht en heeft
tot doel het bevorderen van de kennis en belangstelling betreffende de beeldende
kunst in de ruimste zin van het woord en cultuur in het algemeen.

Enkele
activiteiten zijn:
– lezingen; deze vinden 1 x per maand plaats in het Cultuurhuus Braakhekke
– cursussen
– excursies

kunstmarkt
– kunstreizen
– midzomerkunstfeest

Zie voor meer
informatie:
BBKK: www.bbkk.nl
Kunstmarkt: www.kunstmarktbathmen.nl
Midzomerkunstfeest: www.kunstfeest.nl

Bridgeclub Bathmen

De Bridgeclub Bathmen bestaat ruim 40 jaar.
De club telt zo’n 120 leden, die spelen in 4 lijnen.Spelers van ieder niveau kunnen dus bij ons terecht.
De spelavond is donderdag van 19:30 tot 23:00 uur, van augustus t/m mei.

Een keertje meespelen kan, geef u dan op bij de wedstrijdcommissie,

mw. Sandra Leppen, tel. 0570-541599.

Lid worden kan natuurlijk ook, geef u op bij de secretaresse,

mw. Rian Sandifort , tel.0570 – 657614

RECREATIEVE BRIDGECLUB BATHMEN

 

Bathmen heeft al jaren een bloeiende recreatieve bridgeclub, waar plezier in het bridgen belangrijker is dan de score. We kennen geen arbitrage, maar lossen het onderling op.
We spelen geen officiële competitie, je kan niet promoveren of degraderen. De uitslagen worden na elk spel in de Bridgemate ingevoerd en aan het eind van de avond wordt de eindscore meegedeeld.
Totaal spelen we 16 avonden op de maandag in Braakhekke, in principe elke 14 dagen. We beginnen het seizoen rond 1 oktober en de laatste avond ongeveer half april.
Heeft U belangstelling voor onze club of wilt U meer informatie, dan kunt U contact opnemen met de secretaris.
U kunt zich ook aanmelden als invaller.

Secretaris: Will van Heerde, tel: 0570-542017
e.mail: wjvanheerde-t@hetnet.nl

Filmhuis Cinebat

Filmhuis Cinebat bestaat uit een vaste kern van 6 enthousiaste filmliefhebbers, met daarbij ondersteunende vrijwilligers.
De doelstelling is het vertonen van de betere bioscoopfilms en toegankelijke filmhuisfilms aan haar publiek. De filmkeuzes zijn in ieder geval het vertonen op het grote doek meer dan waard.

De films worden vertoond op blueray kwaliteit. Tot de doelgroep behoren alle inwoners uit Bathmen en omgeving van jong tot oud.
Cinebat programmeert 1x per maand, in de vooravond op zaterdag een jeugdfilm en op zaterdagavond een film voor breed publiek.

Naast een goede keuze, willen we een actuele keuze maken. We programmeren daarom per halfjaar. In de zomer, voor de periode september tot en met december. In de herfst programmeren we voor de periode januari tot en met april. Verder zullen er aanvullende thema-avonden worden gehouden, die zullen variëren.

Cinebat zal ook culturele films vertonen aan de leerlingen van de diverse basisscholen uit Bathmen

Oudheidkundige Kring

 

Lezingen:
De Oudheidkundige Kring organiseert gedurende het winterseizoen een aantal lezingen over de historie van Bathmen en over aan Bathmen gerelateerde onderwerpen. Deze worden gehouden in het Cultuurhuus Braakhekke

Oud Bathmen:
Vier keer per jaar geeft de vereniging een uitstekend verzorgd tijdschrift uit: “Oud Bathmen”.

Midwinterwandeling:
Grote belangstelling is er altijd voor de historische wandeling die midden december plaatsvindt.

Nadere informatie:
dhr W.F. Markvoort,
Kon. Julianalaan 13,
7437 VB Bathmen.e-mail: secretariaat@okbbathmen.nl

Samen eten

Sinds september 2005 bestaat de commissie “Samen Eten in Bathmen”, eerder als onderdeel van de NBvP-Vrouwen van Nu, afdeling Bathmen.

Iedere laatste vrijdag van de maand (m.u.v. december) wordt door een groep enthousiaste vrijwilligsters een 3-gangen maaltijd bereid voor iedereen die het leuk vindt om eens met anderen gezellig samen te eten. In principe kan iedereen die dat wil tegen een kostendekkend tarief deelnemen aan de maaltijd. Er wordt voor ca. 28 gasten gekookt, die zich iedere maand weer opnieuw moeten opgegeven. Zo wordt voorkomen dat steeds dezelfde groep aan tafel schuift en krijgen ook anderen de gelegenheid om mee te eten.Een groep van 8 dames is in 2005 van start gegaan met “Samen Eten in Bathmen” en de samenstelling is op dit moment nog nagenoeg hetzelfde. Het is een gezellige groep vrouwen, die het goed met elkaar kan vinden en waar ieder voor zich haar eigen specialiteiten heeft. Om de 3 à 4 maanden komen de dames bij elkaar en worden de menu’s voor de komende maanden samengesteld en de taken verdeeld.Gekookt en gegeten wordt er in het Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen. De maaltijden beginnen om 17.30 uur, vanaf een half uur daarvoor kan men inlopen, en eindigen met een kopje koffie tegen 20.00 uur.Elke maand weer verzorgen de dames van “Samen Eten in Bathmen” met heel veel plezier een 3-gangen maaltijd en proberen daarbij de gasten steeds weer met een bijzonder menu te verrassen.Opgeven kan telefonisch bij Infopunt Bathmen 0570-540839.
De coördinatie is in handen van Ineke Oosterwegel, tel. 0570-541180

Vrouwen van Nu

De afdeling Bathmen van Vrouwen van Nu is de grootste afdeling in het land met om en nabij de 420 leden waarvan vele van het platteland. Een afdeling met diverse interessegroepen en commissies. Een afdeling waar veel activiteiten worden georganiseerd.
Wij, Vrouwen van Nu, zijn actief op vele fronten: fietsen in de zomer, wandelen het hele jaar door, spelen jeu de boules, lezen in een leeskring, wanneer het ons uitkomt, samen op excursie, andere culturen ontdekken, oliebollen bakken, samen eten, muziek maken, zingen, volksdansen, tuinieren, toneelspelen en cursussen volgen. Voor deze activiteiten hebben wij diverse commissies die dit voor u mogelijk maken.Genoeg redenen om lid van Vrouwen van Nu te worden:•Je kunt actief en passief deelnemen.
•Je hoeft niks, maar mag van alles.
•Je kunt veel krijgen voor weinig geld.
•Je kunt contacten leggen en nieuwe mensen ontmoeten.
•Je kunt hobby’s delen en je hobby verder ontwikkelen.
•Je kunt nieuwe dingen leren.
•Je kunt eigen onderwerpen inbrengen.
•Je wordt ondersteund doormiddel van cursussen.

Verder hebben wij elke maand, met uitzondering van de maanden juni, juli en augustus, een afdelingsavond met onderwerpen, die zeer divers zijn.
Ons jaarprogramma loopt van januari tot en met december.
Ook bij activiteiten, die niet door onze vereniging worden georganiseerd, worden wij betrokken.

Yoga

Elke donderdagochtend in de Zuidloozaal: yoga, vrouwenklas.

Totaal 32 lessen

Meer informatie via Ronald Boin: 06-15505981

MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN

 

Bewegen is belangrijk zeker als je ouder wordt, het houdt je langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet. Als ouderen zich eenzaam voelen, lopen zij een groter risico om dementie te ontwikkelen. Het wekelijks deelnemen aan sociale activiteiten lijkt juist te beschermen tegen dementie, voorbeeld het bewegen.

Donderdagmiddag in de Zuidloozaal

Erna Muil

mail: fam.gamuil@hotmail.com

0570-542884

06-38724223

DEVENTER SWINGORKEST

 

Het Deventer Swing Orkest is bijna op volle sterkte. Wat we nog missen is een trombonist en een trompettist.

Speel je trombone of trompet en zoek je een gezellig Big Band? Kom dan op een maandagavond eens langs op een repetitie van het Deventer Swing Orkest (of kom eens kijken bij een optreden). Een instrument is beschikbaar. Heb je belangstelling?

Neem dan contact op met Cees Broijl.
tel: 0575-516265
e-mail: info@deventerswingorkest.nl

Onze repetitieavond is op maandag van 20.00 tot 22.00 uur in de swingkelder van het Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a 7437AE Bathmen.

INFOPUNT BATHMEN

 

Toeristische informatie, VVV en theaterbonnen, Kaartverkoop Cultuurhuus en overige evenementen.
Algemene informatie over Bathmen, gemeente Deventer.
Wijkwinkel

Open maandag tot en met vrijdag 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag 10.00 t0t 13.00 uur.