Skip to main content

GEBRUIKERSCULTUURHUUS

Onderstaande verenigingen, stichtingen maken gebruik van de faciliteiten van het Cultuurhuus Braakhekke. ( klik op het item om doorgelinked te worden naar hun eigen site)


KOERSBAL BATHMEN

Wat is koersbal? Koersbal kan individueel of in teamverband gespeeld worden.
De bedoeling van het spel is om een bal, vanuit een afspeelvak, over de mat zo dicht mogelijk bij de “jack” te rollen. De jack is een kleine witte bal die vooraf op de mat is geplaatst. Voor elke bal die dichter bij de jack ligt dan de beste bal van de tegenstander krijgt men een punt. De speler of het team met de meeste punten wint.
De moeilijkheidsfactor ligt daarin, dat het zwaartepunt van de speelbal uit het midden ligt waardoor de bal altijd een kromme baan beschrijft.Koersbal Bathmen bestaat uit 3 clubs die elk 1 keer per week spelen. En wel op dinsdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur en op dinsdag, en vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur, in de Loozaal van het cultuurhuus “Braakhekke”. Belangstelling? Loop gerust even naar binnen op een middag of de morgen.

Verdere inlichtingen en opgave bij:
Engbert Rietman : 0570-541284

deelname € 3,50 per keer

Samen eten

Sinds september 2005 bestaat de commissie “Samen Eten in Bathmen”, eerder als onderdeel van de NBvP-Vrouwen van Nu, afdeling Bathmen.

Iedere laatste vrijdag van de maand (m.u.v. december) wordt door een groep enthousiaste vrijwilligsters een 3-gangen maaltijd bereid voor iedereen die het leuk vindt om eens met anderen gezellig samen te eten. In principe kan iedereen die dat wil tegen een kostendekkend tarief deelnemen aan de maaltijd. Er wordt voor ca. 28 gasten gekookt, die zich iedere maand weer opnieuw moeten opgegeven. Zo wordt voorkomen dat steeds dezelfde groep aan tafel schuift en krijgen ook anderen de gelegenheid om mee te eten.Een groep van 8 dames is in 2005 van start gegaan met “Samen Eten in Bathmen” en de samenstelling is op dit moment nog nagenoeg hetzelfde. Het is een gezellige groep vrouwen, die het goed met elkaar kan vinden en waar ieder voor zich haar eigen specialiteiten heeft. Om de 3 à 4 maanden komen de dames bij elkaar en worden de menu’s voor de komende maanden samengesteld en de taken verdeeld.Gekookt en gegeten wordt er in het Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen. De maaltijden beginnen om 17.30 uur, vanaf een half uur daarvoor kan men inlopen, en eindigen met een kopje koffie tegen 20.00 uur.Elke maand weer verzorgen de dames van “Samen Eten in Bathmen” met heel veel plezier een 3-gangen maaltijd en proberen daarbij de gasten steeds weer met een bijzonder menu te verrassen.

Opgeven kan telefonisch bij Infopunt Bathmen 0570-540839.
De coördinatie is in handen van Ineke Oosterwegel, tel. 0570-541180

YOGA

Elke donderdagochtend in de Zuidloozaal: yoga, vrouwenklas.

Totaal 32 lessen

Meer informatie via Ronald Boin: 06-15505981

MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN

Bewegen is belangrijk zeker als je ouder wordt, het houdt je langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet. Als ouderen zich eenzaam voelen, lopen zij een groter risico om dementie te ontwikkelen. Het wekelijks deelnemen aan sociale activiteiten lijkt juist te beschermen tegen dementie, voorbeeld het bewegen.

Donderdagmiddag in de Zuidloozaal

Erna Muil
mail: fam.gamuil@hotmail.com
0570-542884 of 06-38724223


Muzieklessen in het Cultuurhuus

Pianoles : maandag

Marike Kemper

marikekemperpianoles@gmail.com

                                     

Lessen via Orpheus

Klein en groot koper: dinsdag

Tjeerd Vrieswijk   tjeerd_vrieswijk@hotmail.com

Slagwerk: dinsdag

Chris Saris       chris@christiaansaris.nl

Saxofoon: dinsdag

Linda Arnoldus  arnolduslinda@hotmail.com

    


Inloop koffieochtend

Elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur kan iedereen die dat wil binnenlopen voor een kopje koffie/thee.

( € 1,50 per kopje)

Er bestaat ook de mogelijkheid om te sjoelen.